Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
söndag, september 17, 2006
Tinas heta gryta med oxhögrev och bönor
Idag har jag gjort Tinas heta gryta med oxhögrev och bönor, ett höstigt långkok som spred en härlig doft i köket.
Skär 0,7-1 kg oxhögrev i ca 4 x 4 cm stora bitar. Skär tre röda paprikor i stora bitar och skiva tre vitlöksklyftor tunt. Fräs paprikorna, fem schalottenlökar (eller fler!), vitlöken och 3 dl vita bönor (som blötlagts i ett dygn) med 1 msk spiskummi, 1 msk mejram, 1 msk kanel (jag tog 2 msk) och 1-2 krm cayennepeppar (jag tog en halv tsk). Lägg i tre lagerblad och två msk tomatpuré och låt fräsa i ytterligare ett par minuter. Häll på 5 dl rödvin (jag tog en hel liter) och låt koka medan du bryner de saltade och pepprade köttbitarna. Lägg sedan över köttbitarna i grytan och fyll på med en liter vatten och 1,5 msk flytande oxbuljong. Låt grytan koka i ca 1 timme och red med lite maizenamjöl utrört i kallt vatten. Smaka av med salt och peppar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar