Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
söndag, oktober 15, 2006
Frusen cheesecake
Till efterrätt åt vi frusen cheesecake.
Vispa 4 äggulor, 1,5 dl strösocker och rivet skal från en citron. Rör ner en paket philadelphiaost. Vispa 3 dl grädde och vänd ner i smeten. Vispa 4 äggvitor hårt och vänd ner även dem i smeten. Krossa 12 digestivekex i en plastpåse och blanda i en tsk kanel. Häll ett lager smet i en form. Strö över smulor. Häll i ett lager smet, ytterligare ett lager smulor och till sist ett lager smet. Låt formen stå i frysen några timmar och ta ut den ca en halvtimme före servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Tack för en fantastisk måltid. Nu
vet jag vad jag skall bjuda på vid
nästa dammiddag om några veckor.
Mamma
Skicka en kommentar