lördag, januari 13, 2007

Kanelparfait med lingonkolasås

Det här spännande receptet har jag fått av Noorah - kanelparfait med lingonkolasås. Det låter jättegott!

Till fyra personer vispar du två ägg, 3/4 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker och 1 tsk kanel pösigt. Vispa 2 dl vispgrädde (så det inte droppar) och vänd ner i äggsmeten. Häll upp parfaiten i en form och ställ i frysen i 4-5 timmar.

Smält 1/2 dl strösocker och 1/2 dl brun farin i en kastull. Häll i lite vispgrädde i taget, totalt 2 dl, och koka tills sockret har löst sig. Häll i 3 dl lingon eller 1/2 dl rårörda lingon och rör runt så att det blandas. Servera parfaiten med såsen ringlad runt.

1 kommentar:

Christina W sa...

Intressant smakkombination. Måste nog prövas tror jag.
Men själva rätten låter som poesi