onsdag, februari 14, 2007

Plommontomatpaj


Igår skulle Magnus och jag ha haft en kväll i Köpenhamn. Vi skulle ha ätit på Les Trois Cochons, sett Laleh på Lilla Vega och bott på Hotell Alexandra. Tyvärr var barnvakten, d v s Izas farmor, sjuk så istället åt vi en god middag hemma i Malmö. Det var inte heller så dumt!

Till förrätt åt vi en gudomlig plommontomatpaj hämtad från senaste Elle Mat & Vin.

Till två personer tinade jag två smördegsplattor, fördelade ut fem skivade plommontomater på plattorna så att det återstod en kant på var sida. Tomaterna penslades med olivolja och kanterna med uppvispat ägg. Över detta strödde jag sedan hackad rosmarin, havssalt och nymalen svartpeppar. Pajerna gräddades i ugnen ca 15 minuter i ca 200 grader och serverades med en röra gjord på crème fraiche och smulad getost.

5 kommentarer:

Sarah sa...

Det ser nästan ut som på bilden i tidningen - men mysigare!

Noorah sa...

Det ser verkligen jättegott ut!
Har du några goda recept med quinoa?

Pia sa...

Jag känner inte till så många recept med quinoa, faktiskt. Jag brukar mest göra lite "spontana röror" typs den som vi gjorde den 30e april 2006 tidigare i bloggen.

Har du hittat något annat gott, Noorah?

Sarah sa...

Boken "GI in the City" av Lauritzon m fl innehåller flera quinoarecept...

Noorah sa...

Ahaa, ok. Får kolla i den.
Jag har massor av gott. Jag har fått lite pippi på varma sallader just nu, lite fel säsong kanske men gott är det. Bla är det en rätt med sötpotatis jag gillar. Man ugnsbakar sötpotatisen (jag brukar dela i halvor så går det fortare). De sista 5 minuterna värmer man även en strimlad paparika och några klyftade tomater.
Blanda sallad och en avokado i en salladskål och när paprikan och tomaterna är färdiga blanda i salladen.
Gör en dressing på balsamvinäger, olivolja och vitlök och slå över salladen.
Jättegott och enkelt.