måndag, februari 26, 2007

Vitlöks- och limescampi med melonsalsa


I helgen åt vi vitlöks- och limescampi med melonsalsa.

Tinad och avrunnen scampi (ganska mycket - de krymper ju!) fick dra några timmar i en marinad gjord på saften från två limefrukter, tre hackade vitlöksklyftor, en halv hackad chilifrukt, två msk olivolja, två msk flytande honung och cayennepeppar. Låt sedan scampin rinna av ordentligt. Provstek en scampi hastigt i en stekpanna och krydda eventuellt ytterligare så att räkorna blir riktigt heta. Stek scampin i en riktigt het panna tillsammans med ytterligare lite vitlök och lite bladpersilja. Vi fick ta upp scampin efter en kort stund och låta den rinna av ytterligare, innan vi fortsatte fräsningen.

Till detta åt vi en salsa gjord på nätmelonstärningar, hackad salladslök och riven färsk ingefära samt ett gott bröd.

1 kommentar:

Noorah sa...

Det låter riktigt gott. Lite som det vi gjorde då jag var nere sist.
Jag tipsade min kompis Ann-Charlotte om den (melonsalladen) förresten och jag vet att det gick hem så mycket så att jag ska få det på hennes 50-års kalas ikväll.