söndag, januari 27, 2008

Tapenadöverbakad havskatt med tomatsallad


Igår gjorde jag tapenadöverbakad havskatt med tomatsallad, inspirerad av en rätt som Kamilla bjöd på häromveckan.

Jag blandade fyra msk färdiggjord tapenad med en halv hackad chilifrukt och lite färsk hackad bladpersilja. Sedan täckte jag två saltade, pepprade och ihoprullade havskattfiléer med röran. Fisken fick stå i ugnen i 200 grader i tio minuter och det var visst alldeles för lite, så vi fick sätta in fisken igen. Jag tycker att det är jättesvårt att bedöma när ugnsstekt fisk är klar! Kanske borde jag använda ugnstermometer. Några andra tips?

Till fisken åt vi en tomatsallad gjord på urkärnad tomat, skivad rödlök och mozzarella.

Magnus åt potatis till också, men det hoppade jag över i sann GI-anda.

Och så provade vi färdig balsamvinägersirap att ringla över rätten.

4 kommentarer:

annamaria sa...

Balsamvinägersirap har jag stått och hållt i...men aldrig köpt den. Är det gott? Vad har du mer haft den till?
Vad god fisken ser ut!!!

Pia sa...

Den är lite tjockare och sötare än vanlig balsamvinäger, så den är enklare att använda som "dekoration". Jag har precis köpt den för första gången, så jag har inte hunnit använda den till något annat. Tydligen ska den vara god till glass också!

Fröken Dill sa...

Det är lätt att göra egen balsamvinägersirap. Bara att koka ihop socker och balsamvinäger. Man får passa lite så att det inte bränns.

Pia sa...

Tack för tipset, Fröken Dill!