tisdag, april 13, 2010

Hälften dinkel, surdegsbröd


Nu är jag också frälst. Jag har bakat surdegsbröd förut, men de blev aldrig så här luftiga och knapriga. Mmm!

Jag fick en surdegssats av Thekla - en bra sporre att börja baka. Receptet hittade jag på bloggen Pain de Martin, hälften dinkel. Jag hade inte riktigt tillräckligt med dinkelmjöl, men det gick bra att fylla på med vetemjöl. Jag lät inte heller brödet stå och jäsa lika länge.

3 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Spännande! Någon gång ska jag också baka surdegsbröd. Kanske på sommaren när det finns mer tid? Tills dess nöjer jag mig med att köpa!
Fredagshälsningar från fröken Dill

Remsan sa...

Jag ska ge surdegsbakandet en andra chans. Jag vill också ha så där fluffigt bröd med hård skorpa...

Pia sa...

Dinkelbrödet var ganska enkelt att göra, men det tog lång tid. Egentligen mest att röra ihop, trycka igång degblandaren, vika degen några gånger och sedan vänta, vänta och vänta.