torsdag, april 29, 2010

Luften gick ur

Nu har jag bakat brödet hälften dinkel ytterligare två gånger och det blev inte alls så lyckat som första gången.

Andra gången jag bakade blev det lite sämre och jag tror att det beror på att jag glömde vika brödet efter en timmes jäsning.

Tredje gången blev brödet väldigt kompakt och konstigt. Troligen fick degen jäsa för länge, tio timmar istället för sju. En annan skillnad var också att jag gjorde brödet på rågsurdeg istället för vetesurdeg. Tidigt i morse såg den jästa degen jättefin ut, men kl 7 när jag skulle baka ut den hade den pyst ihop som en misslyckad sufflé.

Ja, ja... några erfarenheter rikare...

2 kommentarer:

Vin är min hobby sa...

Kan du någon grym tapasrätt?

Jag lyckades inte hitta din email, därav så använder jag din kommentar funktion.

Jag vill bjuda in dig till vår tävling: Årets Tapaskreatör 2010.

Sex finalister går till final i Stockholm där en jury bestående av kändisar/kockar väljer ut vinnaren som får ett pris värde 5 000:- plus äran och publiciteten förstås. Det blir även en vin- och vinäger provning i samband med finalen.

Reglerna är enkla – det gäller att komponera passande tapasrätter till ett Chardonnay vin från Sydafrika. Läs mer om reglerna på länk nedan.

Tävlingen sker i samarbete med Tasteline och vi hoppas på publicitet från en rad andra medier som förhoppningsvis din blogg kan dra nytta av. Aftonbaldet har lovats förtur för vidare publicering, först och främst fokus på de 6 finalisterna och därefter på det övriga startfältet.

Vår jury består av Mange Schmidt & Wille Craaford (Artister, matälskare och deltagare i Stjärnkocken), Jürgen Grossmann (Krögare Restaurang GQ Stockholm och sparrisfantast) och Simon Källquist (Sommelier och delägare i Concealed Wines AB).

Innan den 10:e maj behöver vi ditt bidrag eftersom röstningen på nätet då påbörjas. Om du har några funderingar är det bara att du mailar eller ringer mig på 0737-099 182. Du kan även gå in på vår hemsida för mer info.

http://www.concealedwines.com/page.asp?pageID=2612

MVH/

Calle Nilsson

Concealed Wines

Pia sa...

Tack för inbjudan, Calle! Det låter spännande! /Pia