torsdag, maj 27, 2010

Kycklingsspett med ört- och vitlöksrub


Idag gjorde jag kycklingsspett med ört- och vitlöksrub, från senaste ELLE Mat & Vin. Resultatet såg inte alls ut som på fotot i tidningen, spetten blev betydligt grönare. De ser nästan giftiga ut, men de var väldigt goda och smakrika. Hela huset doftade härligt av vitlök och kryddor.

Ursprungsreceptet är för stor buffet. Jag använde fem kycklingfiléer som jag delade på hälften längsmed filéerna. Jag täckte filébitarna med en ihopmixad örtröra bestående av en halv kruka basilika, en halv kruka timjan, några kvistar bladpersilja, två grovt hackade vitlöksklyftor, 2-3 msk riven parmesanost, 3 msk olja, 3 msk ströbröd, salt och peppar. Det var lite svårt att få röran att fastna på kycklingen. Trä upp kycklingen på träspett och grilla i 175-gradig ugn 30-35 minuter.

En enkel sallad var gott till.

Inga kommentarer: