måndag, juni 28, 2010

Kryddiga färsbullar med kamutveteröra


Med en 10-månaders kille hängande i kjolen och med en treåring ropandes "mamma, mamma" en gång i minuten försökte jag mig på att testa Santa Marias afrikanska krydda chermoula. Spännande smak, men lite väl "glutamatlik". Det blev kryddiga färsbullar med kamutveteröra.

Jag blandade nötfärs med kryddan, hackad vitlök, gul lök, ett ägg, hackad koriander, salt och peppar. När jag provstekt en liten bulle så adderade ytterligare chermoula.

Till detta åt vi kokt kamutvete blandat med hackad buntlök, avokado, rostade pumpafrön, citronsaft, rapsolja, lite sesamolja, hackad mynta, hackad koriander, salt och peppar.

2 kommentarer:

Noorah sa...

Vad är kamutvete egentligen?

Pia sa...

Det är tydligen något uråldrigt vete från Egypten. Det har bra tuggmotstånd, liknar matvete.