Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
söndag, november 27, 2011
Chokladfudge
Nu börjar det bli dags för efterlängtat julmys. Jag har redan hunnit baka lussekatter och göra chokladfudge.
Chokladfudgen blir mjuk och god. Koka upp 3 dl vispgrädde, 3 dl strösocker och 1 dl mörk sirap i en kastrull. Låt koka på svag värme tills temperaturen blir 120 grader (eller kulprovet blir lyckat). Det tar drygt en timme.
Rör ner 50 g smör och 2 msk glykos och koka ytterligare en minut innan du tar kastrullen av värmen och lägger i 100 g mörk choklad i bitar.
Rör och häll upp i en form med smort smörpapper (20x20 cm om du vill ha hyfsat tjocka bitar). Ställ i kylen någon timme tills smeten stelnat och skär sedan upp i kuber.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar