Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
lördag, januari 07, 2012
Spaghetti med gröna musslor och pilgrimsmusslor
Igår skulle jag göra spaghetti vongole, men det fanns varken vongole-, hjärt- eller blåmusslor i affären. Det blev spaghetti med gröna musslor och pilgrimsmusslor istället (till två personer).
Bryn en hackad schalottenlök och en hel vitlök i lite olivolja. Häll sedan i 3-4 dl vitt vin några kvistar bladpersilja och lite malen svartpeppar. Låt koka upp och lägg i de gröna musslorna. Puttra under lock ca 5 minuter och lägg sedan i pilgrimsmusslor som halstrats snabbt i en stekpanna. Ställ grytan med lock åt sidan.
Bryn en hackad vitlöksklyfta tillsammans med en hel chilifrukt i olivolja i en annan gryta. Ta bort chilifrukten efter en liten stund. Lägg i 4 hackade tomater och 1 dl av musselspadet. Låt puttra 10-15 minuter och späd med ytterligare spad efter hand. Smaka av med salt (ta inte för lite!).
Blanda tomatsåsen med nykokt spaghetti (lagom till två personer). Lägg upp, dekorera med musslorna och hackad bladpersilja.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar