lördag, januari 07, 2012

Spaghetti med gröna musslor och pilgrimsmusslor


Igår skulle jag göra spaghetti vongole, men det fanns varken vongole-, hjärt- eller blåmusslor i affären. Det blev spaghetti med gröna musslor och pilgrimsmusslor istället (till två personer).

Bryn en hackad schalottenlök och en hel vitlök i lite olivolja. Häll sedan i 3-4 dl vitt vin några kvistar bladpersilja och lite malen svartpeppar. Låt koka upp och lägg i de gröna musslorna. Puttra under lock ca 5 minuter och lägg sedan i pilgrimsmusslor som halstrats snabbt i en stekpanna. Ställ grytan med lock åt sidan.

Bryn en hackad vitlöksklyfta tillsammans med en hel chilifrukt i olivolja i en annan gryta. Ta bort chilifrukten efter en liten stund. Lägg i 4 hackade tomater och 1 dl av musselspadet. Låt puttra 10-15 minuter och späd med ytterligare spad efter hand. Smaka av med salt (ta inte för lite!).

Blanda tomatsåsen med nykokt spaghetti (lagom till två personer). Lägg upp, dekorera med musslorna och hackad bladpersilja.

Inga kommentarer: