Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
lördag, augusti 30, 2014
Kanderade mandlar
Kanderade mandlar blir extra goda när de saltas lite också.
Häll 300 g sötmandlar i kokande vatten och låt vattnet koka upp på nytt. Spola de skållade mandlarna i kallt vatten och skala dem.
Rosta mandlarna i en torr stekpanna tills de har fått lagom färg. Strö över 3 msk florsocker och 3 krm salt. Rör hela tiden tills mandlarna blivit fint kanderade runt om. Låt svalna på smörpapper.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar