fredag, augusti 15, 2014

Glutenfria frökex


Tidigare har jag gjort frökex med någon form av mjöl. Nu testade jag att göra dem helt mjölfria. En fin present till sig själv eller någon annan.

Blanda 2 dl linfrön, 1 - 1 1/2 dl vita sesamfrön, 1/2 dl pumpafrön, 1/4 tsk salt med 4 dl vatten. Låt svälla i fyra timmar och rör någon gång i timmen. Bred ut tunt på smörpapper på en långpanna. Baka i en 100-gradig ugn under 3-4 timmar och låt stå kvar i den varma ugnen (t ex över natten) minst 5 ytterligare timmar.

Bryt i bitar.

Nästa gång får jag testa att smaksätta frökexen med någon god krydda.

1 kommentar:

Noorah Södring sa...

Ser goda ut! Jag har recept på några som går jättefort att röra ihop. Säg till om du vill ha det.