torsdag, oktober 16, 2014

Glutenfria nyponfrallor



Jag fick ett spännande recept på nyponfrallor av en kollega och ikväll testade jag receptet. Bullarna blev annorlunda - väldigt goda! De smakar verkligen nypon, samtidigt som de känns nyttiga utan vitt vetemjöl.

Blanda 1 dl nyponskalsmjöl, 1 dl bovetemjöl (eller quinoamjöl), 1 krm örtsalt, 2 tsk bakpulver, 2 msk fiberhusk och 1/2 krm kanel i en bunke. Rör ner 3 ägg, 1 dl mjölk, 1 tsk honung och 2 msk olivolja och blanda noga. Låt stå i 5 minuter. Fukta händerna med kallt vatten och forma fem runda bollar. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och garnera med solrosfrön. Grädda i 180-gradig ugn 25-30 minuter.

1 kommentar:

Noorah Södring sa...

Verkar goda och enkla att göra. Jag testar. Tack för tipset!