måndag, oktober 27, 2014

Torskryggfilé med betor, fänkål, rödlök och aïoli


I helgen åt vi stekt torskryggfilé med rödbetor, gulbetor, fänkål, rödlök och aïoli. Kombinationen betor och aioli visade sig vara riktigt lyckad.

Fisken rimmades i salt och stektes sedan i olja och rikligt med smör. Betorna skar jag i skivor och jag la de röda för sig och de gula för sig på en långpanna. Efter att ha ringlat över olja och strött över lite flingsalt, stoppade jag in dem i en het ugn. Det tog ca 20 minuter tills de kändes lagom mjuka. Fänkålen och rödlöken skar jag i tunna strimlor.

Till aïolin vispade jag en vanlig majonnäs (en äggula, 1 tsk vitvinsvinäger, 1 tsk dijonsenap och successivt 2-3 dl rapsolja) tillsammans med en pressad vitlöksklyfta.

Enkelt och gott!

Inga kommentarer: