söndag, november 23, 2014

Glutenfria fröknäcke med svarta sesamfrön


Vi har hittat vår frökäckefavorit och jag har faktiskt bytt ut allt brödätande mot fröknäckeknaprande. Det känns bra. Kexen innehåller nyttiga fetter och de blir otroligt goda. 

Koka upp 4 dl vatten. 

Blanda 2 dl pumpafrön, 2 dl solroskärnor, 2 dl sesamfrön, 2 dl majsmjöl, 1 dl hela linfrön och 1 tsk salt i en bunke. Häll i 1/2 dl rapsolja och det uppkokta vattnet. Rör om och låt stå i en kvart.

Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Fördela fröröran på plåtarna. Lägg ett bakplåtspapper över smeten och tryck ut smeten mellan bakplåtspappren med händerna. 

Grädda i 150-gradig ugn ca en och en halv timme (håll lite koll, för värmen kan ju variera från ugn till ugn). Låt svalna på galler och dela i bitar.  

4 kommentarer:

Michael sa...

Super goda!
Firade första dagens föräldraledighet med dessa :)
Första gången jag provade fröknäcke och nu känns det ju inte lönt att leta fler recept. Förvånansvärt lätta att baka ut. Trodde det skulle vara "lurigare".
Tummen upp av familjen också!

Pia sa...

Kul att ni gillar dem! Det gjorde vi ockdå. Nu har vi nästan förätit oss på dem (vi gjorde typ 2-4 plåtar i veckan och åt dessa istället för bröd). Så akta er! ☺ Lycka till med föräldraledigheten!

Michael sa...

Tack!

Bra att du säger till...jag ska tagga ner ;)

Om du är sugen pa nyttiga kex prova dessa: http://www.elephantasticvegan.com/whole-wheat-seed-crackers/

Inte GF men 100% fullkorn och busenkla att göra.

Pia sa...

Tack för tipset! De ser alldeles för goda ut!