söndag, mars 22, 2015

Sallad med halstrad tonfisk, vattenmelon, gröna sojabönor och cashewnötsdressing


Idag gjorde jag en riktigt lyxig men enkel lunch, sallad med halstrad tonfisk, vattenmelon, gröna sojabönor och cashewnötsdressing.

Tina fryst tonfisk i kallt vatten i dess förpackning. Torka sedan av fisken, salta och peppra. Tina också frysta gröna sojabönor. Skär vattenmelon i kuber.

Till ca 1 1/2 dl dressing rostar du 3 msk sesamfrön i en torr stekpanna. Rosta därefter 1 dl cashewnötter. Mixa nötterna (men spara 1 msk sesamfrön till garnering) tillsammans med 1 tsk dijonsenap, 1 tsk tomatpuré, en liten vitlöksklyfta, 1 msk brun farin, 1 msk japansk soja, 1 tsk sesamolja, 1 msk vitvinsvinäger, saften från en halv pressad lime, 1/2 dl vatten, 1 tsk salt och lite tabasco.

Halstra tonfisken snabbt i en het panna.

Lägg upp sallad, melon, tonfisk och sojabönor på ett fat. Salta och peppra. Klicka ut dressingen och droppa ev lite olivolja över salladen. Strö över lite sesamfrön.




Inga kommentarer: