Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
söndag, mars 22, 2015
Sallad med halstrad tonfisk, vattenmelon, gröna sojabönor och cashewnötsdressing
Idag gjorde jag en riktigt lyxig men enkel lunch, sallad med halstrad tonfisk, vattenmelon, gröna sojabönor och cashewnötsdressing.
Tina fryst tonfisk i kallt vatten i dess förpackning. Torka sedan av fisken, salta och peppra. Tina också frysta gröna sojabönor. Skär vattenmelon i kuber.
Till ca 1 1/2 dl dressing rostar du 3 msk sesamfrön i en torr stekpanna. Rosta därefter 1 dl cashewnötter. Mixa nötterna (men spara 1 msk sesamfrön till garnering) tillsammans med 1 tsk dijonsenap, 1 tsk tomatpuré, en liten vitlöksklyfta, 1 msk brun farin, 1 msk japansk soja, 1 tsk sesamolja, 1 msk vitvinsvinäger, saften från en halv pressad lime, 1/2 dl vatten, 1 tsk salt och lite tabasco.
Halstra tonfisken snabbt i en het panna.
Lägg upp sallad, melon, tonfisk och sojabönor på ett fat. Salta och peppra. Klicka ut dressingen och droppa ev lite olivolja över salladen. Strö över lite sesamfrön.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar