söndag, augusti 21, 2005

Oxfilé, sardell- och kaprissås, klyftpotatis och röra med bondbönor

I helgen har det inte blivit så mycket egen matlagning, förutom i fredags. Då blev det en precis lagom genomstekt oxfilé, sardell- och kaprissås, klyftpotatis och en röra med bondbönor.

Till sardell- och kaprissåsen mixade vi helt enkelt sardeller, kapris, matlagningsyoughurt, crème fraiche, lite rivet citronskal och nymalen svartpeppar. Smaka av efter hand och akta så att inte citronen blir för dominerande!

Jag hittade riktigt fina bondbönor på Hemköp. Det är lite pilligt att plocka ut bönorna ur stjälkarna och att få dem kokta precis lagom länge. Men det gick ganska bra. Jag tycker att bönorna ska ha lite tuggmotstånd. Vi blandade bönorna med lite hackad rödlök, citronolja, risvinäger/vitvinsvinäger och rostad mandel.


Till sist toppade vi rätten med lite ärtskott.

Inga kommentarer: