tisdag, augusti 02, 2005

Tandoorimarinerad kycklingfilé och ratatouille

Semestern satte sina små spår på vikten, så nu när jag har börjat arbeta igen så blir det GI-diet. Framöver blir det alltså inget vitt bröd, ris eller andra snabba kolhydrater. De två första veckorna har jag tänkt undvika pasta, bulgur, quinoa etc också. Men bara de första veckorna, annars blir det för tradigt!

Hur gör man då GI-maten god och spännande? En utmaning!

Ikväll åt vi tandoorimarinerad kycklingfilé och ratatouille, en lite annorlunda kombination men den fungerade faktiskt bra.


Till kycklingen använde vi en färdig kryddblandning som vi fräschade upp med lite färsk ingefära, pressad vitlök, garam masala, hackad chilifrukt och salt. Vi blandade kryddröran med matlagningsyoghurt och fördelade den runt kycklingfiléerna. Baka 25 minuter i hög ugnsvärme (vänd filéerna efter halva tiden)!

Ratatouillen gjorde vi på röd paprika, squash, sommarlök och selleri. När det hade fått steka en stund i olja fyllde vi på med krossad tomat, bitar av färsk tomat, kikärtor, salt och peppar, en skvätt balsamvinäger och lite socker. Röran fick puttra på spisen ungefär en kvart.
Snälla, tipsa mig om goda GI-rätter!

Inga kommentarer: