onsdag, december 14, 2005

Smakupplevelser från vår minibröllopsresa

Vilket bröllop!!! Dagen/kvällen/natten blev mer fantastisk än vad vi kunnat drömma om!

Igår kom vi hem från vår minibröllopsresa på Österlen. Vi hade några otroligt mysiga dagar på gårdshotellet Qverrestad 10:24, vilket varmt kan rekommenderas!
http://www.qverrestad.se/

Vi blev ompysslade av ägarna Peter & Martin och njöt av god mat och dryck. Första kvällen åt vi blåmusselsoppa till förrätt, rödtunga med saffransrisotto och rostade tomater/squash till huvudrätt och en mastig tiramisu till efterrätt. Andra kvällen blev det en härlig sallad med ruccola, gåsleverpaté, stekt sidfläsk, rostade pinjenötter och dressing till förrätt. Huvudrätten bestod av grillade lammfiléer, rotsellerimos och kokta morötter och till efterrätt serverades crème caramel. Mmmm...!


Inspirerade av den goda maten gjorde själva en liknande lyxig sallad vid hemkomsten till Malmö. Vi fick ju bland annat en jättefin delikatesskorg i bröllopspresent, innehållande just gåsleverpaté. Till detta åt vi räkor, rostat vitt bröd (adjöss, GI!) och egen aioli gjord på majonäs, crème fraiche, pressade vitlöksklyftor, en gnutta citronsaft samt salt och peppar. Kombinationen sallad och räkor kan låta udda, men de olika delarna passade faktiskt riktigt bra ihop!

2 kommentarer:

Anonym sa...

GULLIGT OCH GOTT!
/Sarah

Anonym sa...

Toppen på alla sätt.
Mamma o Pappa