söndag, februari 19, 2006

Chokladkräm med hackade jordnötter

Efter ostbrickan i går kväll åt vi chokladkräm med hackade jordnötter, en enkel men god och mäktig efterrätt.

Blanda en dl kesella med 100g 70%-ig choklad i bitar. Värm och rör. Häll upp i två små koppar och strö över hackade jordnötter. Servera antingen varm eller kall.

Rätten blev en aning grynig, men utan att den upplevdes som "förstörd". Frågan är hur man skulle kunna undvika grynigheten - med smör?

Den här desserten skulle man kunna variera hur mycket som helst, exempelvis med lite finhackad chilifrukt eller lite kanel.

7 kommentarer:

Sarah sa...

Var det 10-procentig kesella? En äggula kanske skulle kunna motverka grynigheten?

Pia sa...

Ja, det var 10-procentig. Tack för tipset om äggulan. Vi får testa det nästa gång!

Elin sa...

Oj, din matblogg är ju ett riktigt guldkorn! Bokmärkt!

Elin, www.ragazze.se

Pia sa...

Vad kul att du tycker det!! :-)

Sophie sa...

Jag har smakat något liknande med grädde istället gör kesella. Jag kommer dock inte ihåg i vilken ordning man värmde det hela. Men där var förstås inga nötter på det - det låter ju inte så dumt.

Anonym sa...

Om du smälter chokladen i ett vattenbad och sedan blandar den med kesellan undviker du grynigheten. Den blir grynig för att den värms för snabbt och ibland för mycket när man värmer den i micron har jag läst någonstan.

Pia sa...

Tack för tipset! Jättebra! Jag får testa det.