söndag, maj 14, 2006

Bliner med gubbröra

I fredags åt Magnus och jag en klar potatissallad tillsammans med en köttbit. Till förrätt åt vi bliner med gubbröra. Vi gjorde det enkelt för oss och köpte de små ryska pannkakorna färdiglagade. Efter ett par minuter i ugnen var de fluffiga och fina. Jag hittade en gubbröra i fisk- och skaldjursdisken på Hemköp. Uppiffad med lite hackat kokt ägg, hackad scharlottenlök och gräslök blev den väldigt god till blinerna.

Igår bjöd Ann-Sofie och Paul på en riktigt god middag: gazpacho och grillad mozzarellatoast till förrätt, grillad entrecôte med färsk pasta, en fräsch sallad och olika såser till huvudrätt och så färsk mango, hemmagjord chokladsås och glass till efterrätt. Mmmm! Tack för en trevlig kväll!


Vi kan ju passa på att tacka Jeanette och Pierre för en jättegod indisk buffet härom helgen också! Och en härligt småländsk-skånsk middag hos Lena och Martin! Vad sägs om en soppa med egenhändigt fångade kräftor, grannens (hoppas att han inte läser detta!) tupp till huvudrätt tillsammans med risotto och så favoriten blåbärsgino till efterrätt? Vilken tur vi har, som har så många matfantaster i vår bekantskapskrets!

Inga kommentarer: