Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
fredag, juni 23, 2006
Jordgubbs- och rabarberpaj
Det är verkligen härligt att kunna frossa i jordgubbar! Igår åt vi en jordgubbs- och rabarberpaj.
Skölj tre stjälkar rabarber och dela dem i bitar. Lägg dem i 2 dl kokande vatten tillsammans med 2 msk strösocker. Låt koka 1-2 minuter och häll sedan av vattnet.
Skölj en liter jordgubbar. Ta bort det gröna och dela gubbarna på mitten.
Varva rabarbern och jordgubbarna i en pajform tillsammans med 2 msk strösocker.
Hacka ihop en smulpajdeg med 2 dl vetemjöl, 1 dl havregryn, 2 msk strösocker och 100 g smör. Strö degen över rabarbern och jordgubbarna och sätt in i en 200 grader varm ugn ca 25 minuter.
Servera med glass eller vaniljkräm!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar