lördag, september 16, 2006

Oxfilé med rårakor, dragonsvamp och lingon


Igår åt vi oxfilé med rårakor, dragonsvamp och lingon.

Till två personer - skala och riv 6-8 potatisar grovt. Skölj i kallt vatten och låt rinna av. Blanda med ett ägg och rejält med salt. Stek små "plättar" i rikligt med smör och lägg dem efter hand på ett ugnsgaller. Strax före servering sätter du in gallret i ugnen på svag värme. Ha gärna en långpanna under för att samla upp eventuella smulor.


Stek skivade champinjoner i smör. Salta, peppra och klipp ner en kruka färsk dragon. Låt svalna och blanda därefter röran med en burk lätt crème fraiche. Salta och peppra eventuellt ytterligare.

Servera med oxfilé och färska lingon.

4 kommentarer:

Anne sa...

Mmm, låter underbart gott.

Viktoria sa...

Och vilken vacker bild.

Orchidea sa...

Jag gillar din recept... fin bild!
Ciao.

Pia sa...

Ja, det kan ju vara värt att testa rårakor med sötpotatis.

Jag såg att Orchidea har ett spännande recept med sötpotatis och tonfiskkroketter!