onsdag, augusti 22, 2007

Bön- och cashewröra


Idag har jag gjort en bön- och cashewröra. Jag visste inte om stavmixern skulle klara nötterna, men det var inga problem alls.

Vi hade lite kokta kikärtor och mungbönor i kylskåpet, så jag provade att mixa dem med några msk osaltade cashewnötter, en liten bit skalad ingefära, lite olivolja, salt och peppar. Det blev inte alls dumt!

8 kommentarer:

Lotta sa...

har ett paket mungbönor i skafferiet, nu blev jag så inspirerad att jag nog måste ta och försöka göra något med dem.

Pia sa...

Jo, det är gott! Speciellt när man marinerar dem, tycker jag. Igår marinerade jag lite bönor i olivolja, balsamvinäger, färsk timjan, pressad vitlök och citronsaft. Det blev inte heller så dumt.

Sarah sa...

Många fina vegetariska rätter och bönröror på sistone! Jag får väl testa något. Kollade efter mungbönor idag men det hade de inte i affären, så det blev puylinser istället. Ikväll blir det gin- och vitlöksmarinerad lax med puylinser och tzaziki. Lite GI till och med...

Pia sa...

Det låter jättegott, Sarah! (Vilken simultankapacitet vi har!)

Sarah sa...

Ja, det är bra med många fönster :)

Noorah sa...

Mmmm, det låter gott.
Jag går fortfarande och väntar på sommaren men det verkar vara förgäves så nu är det nog dags för varm mat igen och så är det ju snart dags för äppelpajer och sånt. Hmmm, hur gick det med min diet??

Pia sa...

Ja, hur gick det med din diet? Eller var det bara en retorisk fråga?

Det såg ut som om du hade gått ner i vikt när vi sågs senast!

Noorah sa...

Umm, det var nog mer tänkt som en retorisk fråga, hi hi. Men tack! Det var kanske för att jag stod upp i ca 14 timmar och åt en gång om dagen ungefär.
Nej, jag ska ta itu med dieten nu hade jag tänkt.
Var ute och gick idag och hittade en massa kantareller. Det är nog nästan det bästa med den här årstiden (trots att jag känner mig snuvad på sommaren).
Ha det bra!