I helgen har Magnus och jag varit på spahelg i Torekov. Utan Iza! Det var verkligen avslappnande, mysigt och jättegott!
Vad sägs om detta?
Pilgrimsmussla, som halstrats hastigt i panna och smaksatts med gremolata (citron, persilja och vitlök). Palsternacka som hyvlats tunt samt friterats krispiga. Till detta ett skum med valnötter samt en fänkålsdipp.
Till huvudrätt ankbröst, som rosastekts försiktigt, serverat med buljongkokt potatisfondant samt en varm kräm på rostad blomkålspuré. Såsen var en rödvinssky som smaksatts med lagrad fikonvinäger. Till detta råstekta svartrötter och sticklök.
Efterrätten var en ljus och mörk chokladtarte, serverad med en sorbet på havtornsbär och en gelé med samma smaksättning samt kanderade pecannötter.
Det var väldigt gott! Speciellt förrätten. Portionerna kunde dock varit lite större.
2 kommentarer:
Mmmm, det låter gott! Särskilt förrätten.
Det var ju kul att ni kom iväg på något själva, även om det måste ha varit svårt att lämna Iza hemma.
Jo, det var faktiskt skönt. Och vi vet att Iza har det bra hos farmor och farfar. Men visst längtade vi enormt, speciellt på söndagen.
Skicka en kommentar