måndag, januari 20, 2014

Vietnamesisk soppa med fläskfärsbiffar


Nu har jag testat att laga vietnamesisk soppa med fläskfärsbiffar också. Vietnamesiskt är inte alls dumt!

Blanda en äggula med 1 tsk sambal oelek, 1 msk fisksås, 1 msk brun farin, en liten bit hackad röd chili, en liten bit riven ingefära och en tsk salt. Rör ner 400 g fläskfärs och låt färsen stå en stund i kylen.

Tärna en gul lök, en morot och en kålrabbi. Stek i olja på medelvärme tillsammans med en bit skalad ingefära. Häll på knappt en liter vatten, tre msk japansk soja, två hönsbuljongtärningar och två msk limesaft. Låt koka 5-10 minuter tills grönsakerna är lagom mjuka.

Forma små avlånga biffar av färsen och stek på medelvärme.

Servera soppan, så att var och en får ta sina egna tillbehör: färsbiffar, kokta risnudlar, hackad purjolök, färsk babyspenat, groddar och färsk koriander.

Inga kommentarer: