Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
lördag, maj 10, 2014
Nudelsallad med knaperstekt fläsk och ananas
Längst bak i sin bok "Tio lektioner i matlagning" tipsar Lotta Lundgren om olika ingredienser som passar extra bra ihop. Kul att utmana sin kreativitet att komponera rätter utifrån hennes lista! En grupp ingredienser var ananas, fläsk, chili, kokosmjölk och koriander. Det blev en nudelsallad med knaperstekt fläsk och ananas!
I små skålar av salladsblad la jag risnudlar, knaperstekt sidfläsk, färsk ananas som jag rullat i vetemjöl och sedan friterat i olja, hackad röd chili och hackad färsk koriander. I varje "skål" hällde jag sedan lite kokosmjölk som fått koka upp plus olja blandad med limesaft. Enkelt och riktigt gott!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar