Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
tisdag, juli 22, 2014
Grillade lammkotletter med aubergine, rostad mandel och gula russin
För ett tag sedan åt vi grillade lammkotletter med aubergine, rostad mandel och gula russin.
Innan jag grillade kotletterna hade dessa marinerats i en blandning av citronsaft, rivet citronskal, rapsolja, lite japansk soja, hackad chilifrukt, sambal oelek, salt, peppar och en gnutta spiskummin.
Jag grillade två auberginer tills de kändes lagom mjuka. Jag öppnade dem och hällde över en dressing gjord på citronsaft, rivet citronskal, rapsolja, stora gula russin, lite spiskummin, chilifrukt samt hackad bladpersilja, koriander och mynta. Och salt och peppar. Till detta hade vi också skållade, skalade och rostade mandlar plus halverade cocktailtomater som rostats i ugnen på svag värme.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar