Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
fredag, augusti 15, 2014
Glutenfria frökex
Tidigare har jag gjort frökex med någon form av mjöl. Nu testade jag att göra dem helt mjölfria. En fin present till sig själv eller någon annan.
Blanda 2 dl linfrön, 1 - 1 1/2 dl vita sesamfrön, 1/2 dl pumpafrön, 1/4 tsk salt med 4 dl vatten. Låt svälla i fyra timmar och rör någon gång i timmen. Bred ut tunt på smörpapper på en långpanna. Baka i en 100-gradig ugn under 3-4 timmar och låt stå kvar i den varma ugnen (t ex över natten) minst 5 ytterligare timmar.
Bryt i bitar.
Nästa gång får jag testa att smaksätta frökexen med någon god krydda.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Ser goda ut! Jag har recept på några som går jättefort att röra ihop. Säg till om du vill ha det.
Skicka en kommentar