Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
söndag, augusti 24, 2014
Päronremmar med ingefära
Idag har jag gjort päronremmar med ingefära, ett gott segt och kryddigt vuxengodis.
Jag skalade fem stora päron, skar dem i bitar och kokade dem tillsammans med 3 dl vatten, 2 msk citronsaft och 2 tsk riven färsk ingefära, ca 20 minuter tills päronen blev mjuka. Därefter hällde jag av vattnet och pressade päronen genom en sil. Jag hällde det lösa moset på bakplåtspapper på en långpanna och lät "smeten" stå i 100-gradig ugn ca 4 timmar tills hela ytan torkat. Till sist klippte jag till remmar i 1-2 cm bredd med en sax.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Sånt gillar jag. Vad gott!
Skicka en kommentar