Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
lördag, februari 21, 2015
Fisksoppa med saffran
Fisksoppa med saffran finns det ju tusentals varianter på. Den här blev riktigt mustig och god, med en svag nyans av saffran.
Skala några dl frysta räkor. Värm skalen i lite olja i en kastrull utan att de blir rostade. Fyll på med en hackad morot 1,5 dl vatten och två msk lantbuljong. Låt koka 20-30 minuter tills vätskan reducerats ner till två tredjedelar.
Mortla en msk fänkålsfrön och två tsk timjan. Fräs två hackade gula lökar, en liten hyvlad fänkål och fyra hackade vitlöksklyftor i en gryta tillsammans med fänkålsfröna, timjan och en paket saffran. Fyll på med tre dl vitt vin och låt puttra en kort stund. Häll på två burkar krossade tomater och den silade räkvätskan. Låt puttra ca en halvtimme. Tio minuter mot slutet häller du i 1-2 dl vispgrädde. När fem minuter återstår häller du i valfria fiskbitar (jag använde torskbitar, laxbitar och lite sea bream). När ett par minuter återstå häller du i räkorna. Smaka av med salt och peppar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar