söndag, september 18, 2005

Saffransrisotto med kantareller, oxfilé och en het tomatsallad med sambal oelek och mynta.

Idag har Jeanette och jag varit på Smak, konsthallens mysiga restaurang. Deras brunch var som vanligt god. Det var kycklingklubbor , kikärtsröra med soltorkade tomater, små pastakulor med pesto (tror jag), champinjonsoppa, yoghurt med blåbär m m. Allt ackompanjerades av soft jazz.

Igår blev det saffransrisotto med kantareller, oxfilé och en het tomatsallad med sambal oelek och mynta. Kombinationen blev faktiskt riktigt lyckad.


Till risotton stekte vi skivad gul lök tillsammans med saffran och kantareller. Efter en stund fyllde vi på med avorioris och lite vatten. Sedan varvade vi vitt vin och vatten, efterhand som vätskan kokade in.

Till tomatröran kärnade vi ur tomaterna och skar dem i små bitar. I skålen hälldes sedan balsamvinäger, lite honung, färsk mynta och en rejäl klick sambal oelek.

Saffran, tomat och kantareller passar riktigt bra ihop!

Inga kommentarer: