söndag, september 25, 2005

Födelsedagsmiddag

Grattis på födelsedagarna, familjen Wall! Ett menyförslag:
krämig
trattkantarellrisotto
helstekt pepparoxfilé
frisk tomatsalsa

stekt Västerbottenost
fikonmarmelad med lagerblad

Blötlägg den torkade svampen i lite vatten några timmar. Plocka upp svampen och låt rinna av. Spara spadet. Stek hackad gul lök i olja och lite smör. Lägg till svampen och avorioris (se mängd på förpackningen). Fräs och tillsätt sedan en deciliter av svampspadet samt en buljongtärning. Låt vätskan koka in och fortsätt späda med mer spad samt vitt vin. En deciliter i taget som får koka in. När riset börjar bli mjukt, tillsätt en klick smör och riv ned parmesanost. Salta och peppra!

Kärna ur tomater och skär dem i små bitar. Blanda med balsamvinäger, lite honung, salt, färsk mynta och en rejäl klick sambal oelek.


Stöt tre sorters peppar, rosé, vit och svart i en mortel. Tillsätt lite olja till pepparblandningen och gnid in oxfilén med pepparn. Stek oxfilén på hög värme i ett grilljärn.

Som dessert - stek Västerbottenost på hög värme i det räfflade grilljärnet och servera med fikonmarmelad.

1 kommentar:

Anonym sa...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!