söndag, mars 05, 2006

Grillade tournedos med chimichurrisalsa och bönröra

I fredags gjorde vi grillade tournedos med chimichurrisalsa och bönröra, ett recept som Magnus hittat i senaste ELLE mat & vin på temat nuevo latino. Salsan var riktigt kryddig och den lämpar sig absolut inte för personer som är allergiska mot vitlök. Ovanlig, men mycket god och värd att prova! Det blev lite över av salsan - resterna blandade vi ut med lätt crème fraiche och så hade vi plötsligt en otroligt god dip till chipsen.

Bönröran: Strimla och en gul lök samt en röd, en grön och en gul paprika. Fräs detta tillsammans med två kvistar färsk timjan och en krossad vitlöksklyfta i lite olja, ca 15 minuter. Fräs två skivor serranoskinka, en burk avrunna bönor och en skalad, urkärnad och tärnad tomat separat (vi stekte upp bacon separat och använde det istället för skinka, också gott). Blanda ihop de båda rörorna och salta/peppra.

Salsan: Vispa samman sex pressade vitlöksklyftor, 3 msk paprikapulver, 2-3 msk rödvinsvinäger, 1 msk krossad rosépeppar, 2 msk hackad färsk oregano, 2 msk hackad persilja, tre matskedar olivolja och lite salt.

Köttet: Salta och peppra fyra tjocka tournedos och pudra över cayennepeppar (detta avstod vi ifrån, eftersom vi anade att rätten skulle bli ganska stark även utan cayenne). Stek!


Som efterrätt gjorde vi ett nytt försök med chokladkrämen som vi gjorde härom veckan. Den här gången blandade vi i en äggula och krämen blev inte ett uns grynig. Tack för tipset, Sarah!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad bra att det funkade! Smakade den lika gott också?

Pia sa...

Ännu godare!!!