lördag, november 04, 2006

Pepparstekt oxfilé, svamprisotto och tomatsallad


Igår kväll åt vi pepparstekt oxfilé, svamprisotto och tomatsallad.

Till risotton fräser du trattkantareller i smör tillsammans med fyra finhackade schalottenlökar. Tillsätt sedan en pressad vitlöksklyfta och 4 dl avorioris. Tillsätt någon dl kantarell- och hönsbuljong och fyll på efter hand som vätskan kokar in i riset. Totalt behövs ca en liter vätska. Efter ca en kvart, när riset fortfarande har lite tuggmotstånd - tillsätt två dl riven västerbottenost. Salta och peppra. Låt stå under lock en stund.


Tomatsalladen gjorde vi på halverade cocktailtomater, blandad sallad och hackad schalottenlök samt en dressing på sesamolja, risvinäger, tamarisoja och svarta sesamfrön.

Till detta åt vi pepparstekt oxfilé och smörstekta kantareller.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det ser gott ut... risotto con i funghi är min favorit... gillr svamp så mycket.
Ciao.