lördag, maj 05, 2007

Kycklingsallad med fikon, kardemumma och pecorino


Igår gjorde jag en kycklingsallad med fikon, kardemumma och pecorino.

På ett stort fat fördelade jag ut machésallad, en halv paket ärtskott, en liten hackad rödlök, ett skalat och klyftat äpple, en grillad kyckling i bitar, sex klyftade färska fikon, rostade gröna pumpafrön och grovt hyvlad pecorinoost. Över detta hällde jag sedan en dressing gjord på två msk olivolja, två msk balsamvinäger, en stor pressad vitlöksklyfta, en tsk mald kardemumma och lite salt.

2 kommentarer:

Noorah sa...

Mmmm, det låter gott. Kardemumma i dressingen har jag aldrig provat.
När kommer ni förresten? Julklappen börjar snart mögla... Jag skojar bara. Det vore kul att ses snart, that's all.
Kram

Pia sa...

Jo, nu snart så kommer vi äntligen - nämligen i nästa vecka. Jag mailar till dig, Noorah!