lördag, maj 12, 2007

Svärdfisk och basilikasås


Igår kväll åt vi svärdfisk med basilikasås, ris och en sparrisblandning. De hade inte färsk tonfisk i affären, så det fick bli svärdfisk. Jag stekte den väldigt kort tid på hög värme och ändå hann den bli lite torr och tråkig. Det är ingen fisk jag kommer att köpa igen.

Till fisken gjorde jag en basilikasås på en och en halv burk lätt crème fraiche, två msk olivolja, en kruka färsk basilika, en halv tsk honung och rivet skal av en halv citron. Detta mixade jag med en stavmixer och värmde.

Sparrisen gjorde jag genom att steka färsk grön sparris i bitar tillsammans med en hackad blandning av en halv fänkål, en halv röd lök, några salladslökar, lite röd chili och lite bladpersilja.

2 kommentarer:

Malin Collin sa...

Vilken UNDERBAR blogg med fantastiska bilder och mycket inspiration! Hemskt kul för en annan matlagningsinspirerad att läsa!

Pia sa...

Tack, vad glad jag blir!