lördag, maj 19, 2007

Pistageöverbakad hälleflundra med risotto och sparris


Iza och jag har varit "hemma i Småland". Det var jättekul att träffa mamma, pappa, min syster Sarah och min barndomskompis Noorah!

En kväll lagad Sarah en fantastisk rätt, pistageöverbakad hälleflundra med risotto och sparris. Risotton smaksatte hon med västerbottenost och små squaschbitar. Den färska hälleflundran bakade hon i ugnen (ca 15 minuter i ca 200 grader) efter att ha saltat och pepprat fisken samt täckt den med hackade pistagenötter blandade med riven västerbottenost. Över rätten droppade Sarah reducerad balsamvinäger.

4 kommentarer:

Noorah sa...

Det var jättekul att ses igen!
Det låter gott med fisken (kan man ta nån annan fisk?). Potatisen låter också smarrig men den får jag vänta med att prova för jag har idag påbörjat en diet(igen. Så alla tips på sallader och en massa grönsaker är välkomna. Fisk går ju också bra förresten. Vi (mamma o jag) ska hålla oss till den fram till midsommar iallafall. Tror du att det funkar...?

Sarah sa...

Det blev ju en fin bild! Gjorde en god förrätt i fredags: jag glaserade rostade kanstanjer (på burk) och hela steklökar i portvin, lite buljong och timjan. När det reducerats till ungefär en fjärdedel redde jag det hela med lite Maizena redning och serverade röran på rostat bröd. Gott!

Pia sa...

Noorah, det finns säkert andra vita fiskar som liknar hälleflundra. Vi åt... ja, vad hette det nu... pangasus(?) i helgen och den var jättegod.

Grönsaker... Jag ska komma ihåg det. Vi försöker själva äta lite nyttigare, med blandat resultat. Lycka till med er diet!

Pia sa...

Det låter gott, Sarah!