Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
fredag, januari 02, 2015
Asiatisk morots- och zucchinisallad med sesam- och chutneydressing
Dagens lunch blev en asiatisk sallad med sesam- och chutneydressing.
Vi har en väldigt användbar spirulizer som jag använde idag. Man kanske kan riva eller hyvla grönsakerna också, men spirulizern gör spagettiliknande form av grönsakerna.
Jag kokade upp 3 msk mango chutney, 6 msk vatten, 1 msk sesamolja, 2 msk vitvinsvinäger, 1 msk rapsolja och 1 tsk salt. Sedan gjorde jag strimlor av en zucchini och två morötter i spirulizern. Jag rörde ner grönsakerna i vätskan och tog kastrullen av värmen. Jag la upp grönsakerna på ett fat och strödde över riven parmesan och skivad röd chilifrukt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar