söndag, januari 11, 2015

Heta crabcakes med lime, sharonfrukt, chili och koriander


Igår firade jag och min man nioårig bröllopsdag, en månad i efterskott. Vi firade det med god mat och gott vin! En av rätterna vi lagade var heta crabcakes med lime, sharonfrukt, chili och koriander. Rätten kan göras som förrätt eller lättare huvudrätt, beroende på mängden man lägger upp. Nedanstående ger ca åtta crabcakes och till en förrätt är det lagom med två per person.

Låt två burkar krabba (i vatten) rinna av i en sil. Pressa ut det mesta av vattnet. Blanda med 3 msk finhackad rödlök, en halv stor röd finhackad chilifrukt, 4 msk majonnäs (vi gjorde egen), ett ägg, 4 msk pankoströbröd, rivet skal från en lime, 1/2 tsk salt, några "duttar" cayennepeppar och lite nymald svartpeppar. Smaka av till lagom hetta och pudra eventuellt på mer cayennepeppar. Låt stå ca 15 minuter. Forma sedan små bollar av den lösa smeten och täck med panko. Stek i rikligt med olja i en panna.

Lägg upp på en salladsbädd tillsammans med hackad chilifrukt, bitar av sharonfrukt, limeklyftor och färsk koriander. Blanda majonnäs med sriracha hot chili sauce (vardagligt kallad tuppsås hemma hos oss, eftersom det är en tupp på flaskan) och klicka ut.

Inga kommentarer: