onsdag, januari 07, 2015

Entrecôte, zucchinisallad och rårakor med en ceasarkräm


Rårakor är ju så gott! Häromkvällen när vi åt dem tillsammans med entrecôte, en zucchinisallad och en ceasarkräm så var det rårakorna som var allra godast. För att göra dem extra frasiga blandade vi ner lite ost i potatisröran. Vid matlagningen stod jag för tillagningen av köttet och min man för resten.

Riv sex tvättade potatisar fint. Krama ur och blanda sedan med riven herrgårds- och parmesanost (totalt ca 1 dl) och en halv tsk salt. Forma till små plättar och stek gyllenbruna i olja. Vänd efter en stund och tillsätt lite smör. Varmhåll ev på galler i 150-gradig ugn.

Till zucchinisalladen sköljer du en stor zucchini, som du sedan "hyvlar" tunt med hjälp av en mandolin. Gör en dressing genom att blanda ihop 2 msk citronsaft, 5 msk olivolja, 1 dl riven parmesanost, 1 riven vitlöksklyfta, 2 hackade sardellfiléer, en äggula, salt och peppar. Denna "spräckta" ceasarkräm blandas sedan med zucchinin, men spara gärna lite av krämen till "sås". Strö 1 dl riven parmesanost över salladen.

Servera med entrecôte stekt i tjocka skivor. Välsaltade och pepprade.


Inga kommentarer: