Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
onsdag, januari 14, 2015
Frasiga pommes frites
Frasiga pommes frites är inte det lättaste att åstadkomma. Vi tyckte att vi kom ganska nära när vi lät potatispinnarna stå i kallt vatten ett tag, torkade dem torra, blandade dem med lite olja och salt innan vi skjutsade in dem i ugnen på hög värme. Det går snabbt och det blir krispigt, men nu har vi kommit underfund med hur man får dem riktigt frasiga.
Lägg potatispinnarna i kallt vatten en kort stund. Koka dem sedan i saltat vatten tills de är mjuka men fortfarande al dente. Häll av vattnet. Lägg pinnarna en och en på galler och låt dem ligga i kylen minst ett halvt dygn (kallt i garaget fungerar också!). Möjligen kan man istället lägga dem i frysen kortare tid. Kör dem sedan i en fritös, två gånger per pommes frites. Salta. Det är lite mer tidskrävande, men det blir otroligt gott!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar