torsdag, juli 07, 2005

Pepparstekt oxfilé med goda tillbehör

Igår kväll åt jag och min pojkvän helstekt oxfilé, med pommes frites, tomatsallad och goda såser.

Först förberedde vi den pepparstekta oxfilén. Vi stötte hela korn av svartpeppar, kryddpeppar, rosépeppar och en liten torkad piripiri i en mortel. Vi penslade den hela oxfilén med olja och klappade in kryddorna runt om köttet. Och saltade. Sedan stekte vi köttbiten i en räfflad grillpanna.


Till detta gjorde vi en het chilisås på hackad chilifrukt, thai sweet chili sås, crème fraiche, lite fil samt salt och peppar. Vi gjorde också en citron- och vitlökssås på en pressad vitlöksklyfta, lite skal från en citron, crème fraiche, lite fil samt salt och peppar.

Till tomatsalladen halverade vi coctailtomater samt hackade salladslök och färsk basilika. Detta blandades i en skål. Sedan smulade vi över lite chèvre och hällde över citronolja, balsamvinäger och lite flytande honung. Till sist lite salt och nymalen svartpeppar.

Till detta åt vi pommes frites.

Inga kommentarer: