Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
onsdag, juli 26, 2006
Ceasarsallad
Igår kväll gjorde vi en ceasarsallad. Vi valde att göra den lite mer "light" än originalreceptet, om man nu kan kalla en dl olivolja "light". Det känns gott och fräscht med sallad när det är så här varmt!
Vi delade två kycklingfiléer i bitar, saltade och pepprade dem friskt och stekte dem i olivolja. (Jag har upptäckt att kyckling som man steker faktiskt blir ännu bättre och saftigare om den fortfarande är lite frusen i mitten.)
Vi vispade en ljummen äggula i en behållare och droppade i olivolja efter hand, totalt ca en dl olivolja. Om man vill förenkla rätten kanske man kan köpa färdig majonäs. När röran tjocknat, så vispade vi ner fyra hackade sardeller, en pressad vitlök, en msk vitvinsvinäger, några droppar worcestershiresås, en dl riven parmesanost och en-två msk vatten.
Vi sköljde och la upp romansallad på tallrikar samt strödde över kycklingbitar, delade crostini (färdigköpta) och riven parmesanost. Till sist ringlade vi över dressingen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar