fredag, juli 28, 2006

Sockerkaka med citron och vallmo


Idag fick jag en plötslig ingivelse att göra sockerkaka. Jag minns inte när jag gjorde sockerkaka senast, om jag ens någonsin har gjort det. Det blev iallafall gott! När jag var på Katrinetorps gård med jobbet, så bjöd de på en sockerkaka med citron och vallmo och jag har inte kunnat glömma kakan...

Sätt ugnen på 175 grader. Smält 50 g smör i en kastrull och tillsätt sedan 1 1/4 dl mjölk. Vispa två ägg och två dl strösocker vitt och pösigt. Häll i vätskan, en tsk vaniljsocker, rivet skal av en citron och tre-fyra msk vallmofrön. Blanda 3 dl vetemjöl med 1 1/2 tsk bakpulver och häll blandningen i en smord form. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.

4 kommentarer:

Sarah sa...

Visst har du gjort sockerkaka! Jag minns att vi gjorde det när jag var liten. Men kanske inte med citron och vallmo...

Pia sa...

Aha! :-)

Noorah sa...

Det låter jätte gott!
Jag brukar göra sockerkaksbottnar till jordgubbstårtan med både citronskal och saft. Det gör bottnarna saftiga och ger en frisk smak som bryter av det söta. Mums...

Pia sa...

Tack för tipset, Noorah!