Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
torsdag, juli 20, 2006
Grillad scampi och persikor med saffransdressing
Häromdagen åt Magnus och jag grillad scampi och persikor med saffransdressing, ett recept hämtat från senaste ELLE mat & vin. Det var faktiskt en riktig smakupplevelse som kan rekommenderas!
Enligt tidningen är rätten beräknad till fyra personer, men vi tog i lite extra.
Skålla och skala 50 g sötmandel i en torr och het panna. Stek fyra tunt skivade vitlöksklyftor i en dl olivolja. Rosta vitlöken så att den inte blir för mörk och låt den sedan rinna av på hushållspapper. Låt oljan kallna.
Rosta 1/2 g trådsaffran i en panna och låt den sedan dra i 1 1/2 msk vitvinsvinäger 10-15 minuter. Vi hade ingen trådsaffran, så vi lät vanlig mald saffran dra i vinäger. Det gick också bra.
Blanda 1/2 dl av vitlöksoljan med saffransvinägern, 1 msk flytande honung, 2 msk hackad bladpersilja, salt och peppar.
Blanda 400-500 g skalad viltfångad scampi (vi använde vanliga kokta, frysta tigerräkor och det gick också utmärkt) med resten av vitlöksoljan och 1 tsk chiliflakes. Låt marinera 30-60 minuter.
Skär 2 persikor eller nektariner i klyftor.
Grilla scampi och persikor hastigt över glöd på båda sidor (vi använde grillpanna).
Bryt 1 isbergssalladshuvud i bitar och lägg i iskallt vatten, gärna med isbitar så att det blir krispigt. Lägg upp sallad, scampi och persikor på tallrikar. Ringla över saffransdressingen och strö över rostad vitlök samt mandel.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Åh, det låter supergott! :)
Skicka en kommentar