Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
torsdag, juli 20, 2006
Fiskgryta
Nu har Magnus och jag varit ute och seglat med mina föräldrar några dagar. Min syster Sarah kom också med en sväng. Det blev en tur i Öresund: Limhamn - Kyrkbacken på Ven - Helsingör - Rungsted - Kastrup. Det var en härlig resa med helt otroligt väder!
I en hamn köpte vi färsk torskfilé och på den gjorde jag en fiskgryta. Jag stekte fyra grovt delade rödlökar, två hackade vitlöksklyftor och en grovt delad fänkål i lite smör. Sedan spädde jag med ca 3 dl vitt vin, 1 1/2 dl matlagningsgrädde, en klick crème fraiche och 1 1/2 tärning fiskbuljong. Såsen fick puttra ca 10 minuter. Därefter la jag i nästan ett kilo urbenad torskfilé, som tidigare saltats och pepprats (efter pappas kloka inrådan) samt ett knippe färsk grön sparris i bitar och ca 2 msk hackad bladpersilja. Fisken blev klar på ca 5 minuter. Salta och peppra ytterligare om det behövs. Fisken serverade vi tillsammans med kokt potatis.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar