Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
torsdag, juli 13, 2006
Sambal-oelek-biffar, citronråris och sallad med rödbetor
Nu har vi ätit sambal-oelek-biffar, citronråris och sallad med rödbetor. På Gustav Adolfs torg hittade jag riktigt små och fina rödbetor!
Råriset sköljde jag innan jag stekte det i en gryta tillsammans med citronolja, salt och torkad mejram. Sedan fyllde jag på med drygt dubbelt så mycket vatten jämfört med mängden ris.
Salladen bestod av rödbetor, machésallad, en hackad sommarlök, en bit smulad fetaost och en dressing på en msk olivolja, en msk citronolja, en msk citronsaft, svartpeppar och lite hackad färsk basilika.
Biffarna bestod rätt och slätt av nötfärs, två msk sambal oelek och lite salt.
När väl riset och biffarna var klara, så var vi så hungriga att det inte hann bli någon bild på rätten som helhet...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar